Logo Universiteit Utrecht

Educate-it bij DGK

Video

Veel studenten leren graag aan de hand van film- of videobeelden. Als docent kun je die, eventueel met hulp van het team van Educate-it, snel zelf maken en toevoegen aan je onderwijsmateriaal.

Hoe? Zie hier de verschillende mogelijkheden.

Allereerst raden wij je aan om een kijkje te nemen op de website van de Henry Stewart Talks, ook wel de Biomedical & Life Sciences Lectures genoemd. Hier vind je ruim 2000 online biomedische colleges van top wetenschappers; van basaal en fundamenteel tot diepgravend en toegepast.
Een ander mooi voorbeeld is de Journal of Visualised Experiments (JoVE) waar ruim 5000 gedetailleerde filmpjes op staan van biomedische experimenten en essentiële laboratoriumtechnieken.

MediaSite
Bij Diergeneeskunde worden alle hoorcolleges opgenomen via MediaSite. Onze jaarkernstudenten doen dat, na een korte instructie, zelf en zorgen dat het op Blackboard wordt geplaatst. Als docent heb je daar geen omkijken naar. Voor meer informatie neem contact op met de key-user Blackboard Jeroen Bollaart.

Jeroen Bollaart

E-mail

Kennisclips
Je kunt als docent ook kennisclips opnemen om je onderwijs te verrijken. Daarvoor stelt Educate-it Do-it-yourself studio’s beschikbaar en een goede instructie hoe je het kunt gebruiken. Bij Diergeneeskunde kun je ook via Multimedia kennisclips en film- en fotomateriaal laten maken voor alle gevallen dat een DIY-studio niet toereikend is. Voor overleg en advies neem dan contact op met:

Onno van der Veen
Kamer W.147 Androclusgebouw

E-mail

Instructieve video's
Voor het maken van instructieve video's op locatie met dieren of met speciale apparatuur (bijvoorbeeld in een laboratoriumsetting) kun je contact opnemen met de afdeling Multimedia.

Meer mogelijkheden voor beeldmateriaal
Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden tot het laten maken voor beeldmateriaal. Denk daarbij aan (klinische) foto's, video's en animaties. Ook kunnen alle docenten direct beschikken over beelden uit de DGK Beeldbank. Neem gerust contact op met Educate-it Diergeneeskunde om te overleggen.

Contact ons per e-mail

Share